Broccoli gratinat

Broccoli gratinat

Am mai facut o varianta de broccoli la cuptor cu mascarpone. Dar acesta de astazi este intr-adevar un deliciu. Are cascaval si parmezan care ii dau un gust aparte.

Va invit sa il pregatiti si pe acesta, sunt sigura ca o sa va placa.

Ingrediente:
200 gr broccoli
2 oua
30 gr cascaval ras+ 1 lingura cu varf pentru gratin
10 gr parmezan ras
75 ml lapte
100 ml iaurt cu 3.5% grasime
oregano si busuioc pentru aroma
putin unt sau ulei pentru uns tava

Broccoli se spala, apoi se fierbe la abur 10-12 minute. Se trece rapid sub jet de apa rece ca sa isi pastreze culoarea, apoi se lasa la scurs.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Bateti ouale cu laptele, dupa care adaugati cascavalul si parmezanul. La final puneti iaurtul si condimentati cu oregano si busuioc. Va rezulta o compozitie lichida, asemanatoare cu cea de pancakes.

Scurgeti bine broccoli de apa, daca este cazul presati-l cu parmele, apoi adaugati-l in compozitia de ou cu branzeturi.

Ungeti o forma termorezistenta cu putin ulei, puneti budinca in ea si bagati la cuptor 25-30 de minute.

Cu 10 minute inainte de a o scoate, presarati o lingura de cascaval si lasati sa se gratineze.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *