Briose marmorate cu mascarpone

Briose marmorate cu mascarpone

Ce ziceti de niste briose rumene si pufoase?
Dar ce ziceti de niste briose marmorate cu mascarpone? Sunt sigura ca v-am starnit curiozitatea.
Sa ne apucam de treaba.

Ingrediente pentru 12 briose:
3 oua
200 gr mascarpone
140 gr iaurt
1 banana coapta
2 lingurite praf de copt
2 lingurite carob
6-7 linguri cu varf de faina
1 praf de vanilie

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Separati albusurile de galbenusuri, bateti bine albusurile, adaugati galbenusurile si mai bateti inca vreo cateva minute cu mixerul ca sa se incorporeze cat mai mult aer.

Apoi incepeti si adaugati pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare: iaurtul, mascarponele, banana facuta piure, praful de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dar nu toata dintr-o data, ci lingura cu lingura.

Va trebui sa rezulte o compozitie ca la pancakes: grosuta, dar fluida.

Puneti aluatul in forme de briose. Eu am folosit forme de silicon pe care le-am umplut doar 3/4 pentru ca vor creste la copt.

Opriti cateva linguri de compozitie, adaugati carobul si amestecati pana la omogenizare.

Apoi puneti cu o lingurita acest amestec in formele deja umplute si marmorati deasupra cu o scobitoare.

Bagati la cuptor pentru 30 de minute, iar cand sunt gata, scoateti-le pe un gratar sa se raceasca.

Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *