Briose din fulgi de ovaz cu dovlecel si carob

Briose din fulgi de ovaz cu dovlecel si carob

V-ati saturat de briose? Eu nu m-am saturat nici de mancat, nici de pregatiti.
Astazi avem pentru fanii nostri briose cu dovlecel si carob. O combinatie pe cat de inedita, pe atat de gustoasa.
Incercati-le si pe acestea, va spun din start ca sunt DE-LI-CIOA-SE!

Ingrediente pentru 5 briose:
1 ou
150 ml lapte
6-7 linguri fulgi moi de ovaz
1 lingura miere( optional)
1 dovlecel mediu
1 cub de unt cat o nuca
1 lingura rasa carob
1 praf de scortisoara

Curatati dovlecelul de coaja si dati-l pe razatoarea mica, apoi puneti-l la scurs intr-o strecuratoare.

Bateti oul cu telul, incorporati laptele si fulgii de ovaz. Lasati amestecul sa se odihneasca 15 minute, astfel incat fulgii sa se inmoaie bine.

Intre timp, preincalziti cuptorul la 180 de grade si pregatiti formele pentru briose.

Scurgeti bine dovlecelul presandu-l in palme si adaugati-l in amestecul cu fulgi, ou si lapte.

Apoi adaugati celelalte ingrediente: untul la temperatura camerei, carobul, scortisoara si mierea (daca folositi)

Amestecati energic astfel incat sa se incorporeze bine totul si puneti cu o lingura in forme de briosa.

Bagati la cuptor 30 de minute.
Inainte de servire se scot pe un gratar si se lasa pana cand sunt la temperatura camerei.
Se pastreaza 2 zile la frigider in cutie inchise ermetic.

Sa aveti pofta buna si o toamna cu mult soare, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *