Briose cu sfecla rosie si fulgi de ovaz

Briose cu sfecla rosie si fulgi de ovaz

O sa spuneti: iarasi briose, iarasi fulgi de ovaz. Da!!! Dar ce briose…
Asa au iesit de bune, ca mai-mai ca as mai fi facut pe loc o alta tura. Imi pare rau ca nu am facut mai multe. Din cantitatile acestea mi-au iesit numai 3. Data viitoare le dublez sa imi iasa macar 6, ca tare mult ne-au placut.

Cu sfecla, conopida, cartof dulce… colorate si bune de nu se poate.
Totusi, nu trebuie sa exagerati cu ele din cauza sfeclei. Contine nitrati, care sunt periculosi pentru sanatate in cantitati mari. Cu alte cuvinte, moderatia este cheia brioselor din poveste😁

Ingrediente:
100 gr. sfecla rosie coapta
3-4 buchetele de conopida
1/2 cartof dulce
2 linguri cu branza de vaci
1 lingura cu varf fulgi de ovaz
1 ou
ierburi de Provence

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Conopida si cartoful dulce se fierb la abur, apoi se face un piure din sfecla, conopida si cartof dulce. Sa stiti ca sfecla poate fi si fiarta, nu este obligatoriu sa o coaceti.

Peste legume se adauga branza, fulgii de ovaz si oul batut. Daca aveti peste 1 an, super! In loc de branza de vaci puteti adauga niste cascaval ras si va fi si mai bun.

Condimentati amestecul cu ierburile de Provence si omogenizati bine.

Puneti cu lingura in forme pentru briose si bagati la cuptor in jur de 30 de minute sau pana capata o culoare aurie deasupra.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *