Briose cu ricotta porumb si masline

Briose cu ricotta porumb si masline

Dupa o zi plina de alergat prin tot parcul, seara avem o foame de lup. Facem ceva rapid, sanatos si satios in acelasi timp ca se ne tina de foame toata noaptea: briose cu ricotta, porumb si masline.

Ingrediente pentru 8 bucati:
1 ou
250 grame de ricotta
100 ml lapte
150 grame boabe de porumb
10 masline feliate
5 linguri cu faina
1 lingurita praf de copt bio
1 lingura ulei de masline
oregano pentru aroma

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si pregatiti formele pentru briose.

Bateti oul cu laptele, apoi turnati amestecul peste ricotta si omogenizati.

Incorporati faina amestecata cu praful de copt amestecand energic dupa fiecare lingura.

Urmeaza boabele de porumb, maslinele feliate si uleiul de masline.

La final, un strop de oregano pentru aroma si compozitia este gata sa fie bagata la cuptor.

Lasati briosele la copt in jur de 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Dupa ce le scoateti, lasati-le sa se raceasca bine pe un gratar.

Sunt delicioase atat calde, cat si reci.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *