Briose cu morcov si portocala

Briose cu morcov si portocala

Ingrediente:
2 oua
1 morcov micut
120 ml suc de portocala
100 ml iaurt
1 lingura cu zahar brun sau miere(optional,dupa 1 an)
11 linguri cu faina
1 praf de copt
coaja de portocale

Preincalziti cuptorul la 190 de grade si pregatiti formele pentru briose.

Morcovul se da pe razatoarea mica,la fel portocala, dupa care se stoarce sucul.
Se bat ouale cu mixerul 2-3 minute, apoi se adauga zaharul sau mierea daca puneti.

Urmeaza sucul de portocala si iaurtul in timp ce mixati in continuare.
Incepeti si incorporati faina, cate putina, lingura cu lingura, apoi praful de copt.

La final, cand aveti un aluat omogen,  adaugati morcovul si coaja de portocala amestecand bine.

Puneti aluatul in formele pregatite in prealabil, de preferat de silicon si bagati la cuptor 30-35 de minute pana cand sunt frumos rumenite.

Lasati-le sa se raceasca pe un gratar apoi serviti-le cu toata increderea. Sunt atat de bune si parfumate incat o sa auziti: “Mami, mai vreau!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *