Briose cu morcov, mar si seminte

Briose cu morcov, mar si seminte

Nicio saptamana fara briose. Cred ca deja v-ati dat seama ca noua ne plac foarte mult briosele de orice fel, le mancam cu placere de la mic la mare.

Propunerea mea de astazi este de briose cu morcov, mar si seminte. Sunt extrem de bune, le-am servit aseara la cina cu un iaurt si mai avem cateva si pentru o gustare rapida.

Ingrediente pentru 8 bucati:
1 ou
150 ml lapte
4 linguri cu varf de faina
1 mar
1 morcov potrivit
1 lingurita mozzarella rasa (optional)
1 lingurita praf de copt bio
2 lingurite mix de seminte ( in, floarea soarelui, susan, dovleac)

Incingeti cuptorul la 180 de grade.

Pregatiti formele pentru briose. Eu folosesc intotdeauna forme de silicon. Nu necesita nicio pregatire in prealabil. Daca nu aveti forme de silicon, atunci va trebui sa puneti in forme hartie speciala pentru briose.

Marul si morcovul se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovul il dati pe razatoarea mica, iar marul pe razatoarea mare, altfel va lasa prea mult suc.

Bateti oul bine cu un tel sau cu mixerul astfel incat sa incorporati cat mai mult aer, apoi adaugati laptele.

Incorporati si faina amestecata cu praful de copt, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase.

La final adaugati morcovul, marul si mixul de seminte. Opriti eventual cateva seminte pentru decor.

Puneti compozitia astfel obtinuta in formele pregatite mai devreme, avand grija sa le umpleti doar 3/4 deoarece vor creste la copt.

Presarati pe fiecare briosa putina mozzarella rasa si cateva seminte, apoi bagati la cuptor in jur de 30-35 de minute.

Dupa ce sunt gata, scoateti-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca bine.
Sunt bune atat calde, cat si reci.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *