Briose cu faina integrala, mar si morcov

Briose cu faina integrala, mar si morcov

O combinatie mai mult decat reusita, briosele cu faina integrala, mar si morcov sunt gustarea ideala atunci cand vrei sa-i oferi celui mic portia de vitamine.
Se fac rapid, sunt satioase si au un gust pronuntat de scortisoara.
Eu zic sa nu le treceti cu vederea, sunt demne de luat in calcul.

Ingrediente pentru 6 bucati:
1 mar
1 morcov mic
2 oua
1 iaurt mic( 140 de grame)
3 linguri faina alba
3 linguri faina integrala
1 lingurita rasa scortisoara
1/2 lingura carob
1 lingura miere

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si pregatiti formele pentru briose.

Radeti marul fara coaja pe razatoarea mare, iar morcovul pe razatoarea mica. Amestecati si puneti-le la scurs intr-o strecuratoare.

Bateti cu mixerul ouale pret de cateva minute, pana cand isi dubleaza volumul. Nu vom folosi praf de copt pentru briose, asa ca trebuie sa incorporati cat mai mult aer in aluat.

Dupa ce ouale sunt ca o spuma, puneti iaurtul si amestecati.

Incepeti si adaugati faina, lingura cu lingura, amestecand de aceasta data cu o spatula de jos in sus, astfel incat sa nu scoateti aerul din oua.

Adaugati apoi carobul, scortisoara si mierea, iar la final marul si morcovul scurse bine de zeama. Le puteti presa intre palme sa va asigurati ca sunt bine stoarse.

Puneti in forme de briose cate 2 linguri, apoi bagati la cuptor 30 de minute.
Lasati-le sa se raceasca pe un gratar inainte de servire.
Vor avea o textura usor umeda datorita marului.

Sa va fie de bine, gurmanzilor pofticiosi!

2 thoughts on “Briose cu faina integrala, mar si morcov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *