Briose cu dovleac si banana

Briose cu dovleac si banana

Eu am ce am cu briosele. In ultimul timp am facut o sumedenie de briose: ba dulci, ba sarate, cu branza, cu fructe, cu legume si tot asa. Si inca mai am o gramada de idei, asa ca fiti pe faza šŸ˜€

Astazi vreau sa va prezint niste briose minunate si dulci cu dovleac. De unde nu stiam ca dovleacul se mananca, acuma il folosesc la orice ora din zi si din noapte. Asta eā€¦ vii tu din Moldova in Ardeal si te trezesti peste noapte ca ai dovleac pe masa. Pai il folosesti, doar nu il arunci, nu?

Si pe langa asta, ai mai facut si o pasiune pentru briose. Pai atunci briose cu dovleac sa fie! Dar pui si o banana ca sa para mai sofisticate šŸ˜‹

Ingrediente:
200 gr piure de dovleac( fiert sau copt)
1 banana mare bine coapta
1 ou
3 linguri faina
1 lingurita praf de copt
scortisoara dupa gust

Incingeti cuptorul la 180 de grade.

Banana se curata de coaja si se face piure, apoi se pune peste dovleac.

Oul se separa, albusul se bate spuma cu mixerul si se adauga galbenusul. Trebuie batut bine ca sa incorporati cat mai mult aer.

Piureul de banana si dovleac se pune peste oul batut spuma.

Amestecati faina, praful de copt si scortisoara.

Incepeti si incorporati amestecul de faina cu piureul de dovleac, banana si ou, cu miscari circulate de jos in sus.

Puneti compozitia in forme pentru briose, dar nu le umpleti pana sus pentru ca vor creste la copt.

Bagati briosele in cuptor pentru 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Vor ramane oricum putin umede in interior de la banana, dar si de la dovleac. Fiind niste briose in special pentru copii, prefer sa nu adaug foarte multa faina.

Sunt foarte bune, noua ne-au placut tare mult, asa ca le-am trecut pe lista sa le refacem si cu alta ocazie.

Sa aveti pofta buna, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *