Briose cu carob si visine

Briose cu carob si visine

Astazi vreau sa va prezint niste briose super usor de facut, ca doar nu avem vreme sa stam prea mult in bucatarie. A venit primavara, e cald, soare,frumos afara si trebuie sa iesim cu piticii in parc.
Iar in parc nu putem pleca fara o gustarica, deci…sa facem briosele cu visine, numai bune de luat cu noi.

Ingrediente:
1 ou
1 banana
1 lingura cu varf de faina
1 lingurita carob
1 lingurita ulei de cocos topit si racit
1/2 lingurita praf de copt
vanilie pentru aroma
cateva visine ( eu am avut la congelator)

Incingeti cuptorul la 180 de grade.

Curatati banana, faceti-o piure cu furculita sau cu mixerul vertical.

Separati albusul de galbenus.
Bateti spuma tare albusul, apoi adaugati galbenusul si mixati bine ca sa incorporati cat mai mult aer.

Amestecati faina, praful de copt, vanilia si lingurita de carob si adaugati totul peste oul batut spuma.

Incorporati acum piureul de banana, uleiul de cocos si amestecati energic.

Pregatiti formele pentru briose. Daca aveti de silicon, atunci treaba merge repede. Daca aveti din acelea clasice, atunci ar fi bine sa le ungeti cu putin ulei si sa le tapetati cu faina. Sau sa folositi hartie speciala pentru briose in fiecare forma.

Luati cu lingura din compozitie si puneti in forme. Aveti grija sa nu le umpleti pana sus pentru ca vor creste putin si sa nu curga. Umpleti forma cam trei sferturi.
Eu am folosit forme de silicon pentru ca sunt cel mai simplu de utilizat. Nu trebuie sa le ungi cu nimic, nu risti sa ti se prinda de margini si se spala repede.

Dupa ce le-ati umplut, puneti bucatele de visine din loc in loc si bagati la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Scoateti-le apoi pe un gratar si lasati-le sa se raceasca bine.
Daca folositi forme din hartie, asteptati sa se raceasca bine inainte de a indeparta hartia, altfel se va prinde de aceasta.

In final, concluzia este ca am facut niste briose senzationale, le-am pregatit foarte repede si avem nevoie de forme de silicon ca sa nu tot ungem, sa tapetam, sa avem grija si asa mai departe 😀

Va doresc pofta buna si o primavara cu mult soare, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *