Briose cu branza

Briose cu branza

Au inceput sa imi placa tare mult briosele. Mi se pare ca se pregatesc foarte usor, combinatiile de ingrediente sunt nenumarate si pot fi servite atat la cina, cat si la micul dejun. De obicei, daca am norocul sa ramana macar o briosica amarata de la cina, dimineata numai o incalzesc putin, un iaurt langa sau un fruct si gata micul dejun. Asa am facut si cu briosele astea cu branza. Le-am pregatit aseara pentru cina, iar azi dimineata ne-a mai ramas una. Am incalzit-o si ce buna a fost!

Ingrediente:
2 oua
2 linguri iaurt
3 linguri faina tip 650
1 lingurita ulei de masline
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri branza de vaci
ierburi de Provence

Am setat cuptorul la 180 de grade.

Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut spuma albusurile, apoi am adaugat pe rand galbenusurile si uleiul de masline.

Apoi am adaugat iaurtul, o lingura jumate cu branza de vaci si am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt. Am presarat ierburile de Provence si am omogenizat usor ca sa nu scot aerul din albusuri.

Am pus compozitia in forme de silicon, iar deasupra am mai pus cate putina branza de vaci in fiecare briosa. Formele nu trebuie umplute pana sus, doar 3/4 sa fie pline. Briosele vor creste si vor da pe afara.

Am dat la cuptor pentru 25-30 de minute, apoi le-am scos pe un gratar sa se ventileze astfel incat sa nu se umezeasca la baza.

Va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar