Briose cu banana si ricotta

Briose cu banana si ricotta

Nu stiti ce sa mai pregatiti pentru micul dejun sau pentru gustarea de astazi? Va spune Bebe Gurmand: o portie zdravana de briose cu banana si ricotta.

Toata treaba dureaza fix 10 minute, alte cateva minute la cuptor si gata. Nu va ramane decat sa va asezati la masa si sa va mai ridicati dupa ce ati terminat de infulecat briosele minunate.

Ca sa nu mai spun ca sunt si sanatoase, cu fructe, fulgi de ovaz si putina branzica.

Nu trebuie neaparat sa folositi ricotta, se poate pune si branza de vaci, asta in cazul in care bebe nu poate consuma inca ricotta.

Vor iesi 5 briose dulci datorita bananei si usor moi in interior. Dar bune de nu se poate.

Ingrediente:
1 banana mare si coapta( 170 gr. a avut a mea)
30 gr. ricotta ( 1 lingura mare cu varf)
50 gr. fulgi de ovaz (6-7 linguri mari)
100 ml lapte
1 varf cutit de scortisoara
1 lingurita carob
5 afine

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Rasniti fulgii de ovaz pana cand devin fini ca faina.

Curatati banana si blenduiti-o. Adaugati faina obtinuta din fulgii de ovaz rasniti, ricotta, laptele si omogenizati bine.

Puneti si lingurita de carob, apoi condimentati totul cu putina scortisoara.
Daca bebe nu accepta scortisoara, atunci si un praf de vanilie este binevenit.

Puneti compozitia astfel obtinuta in forme pentru briose, in fiecare forma adaugati cate o afina si dati la cuptor pentru 15-20 de minute. Eu am pus o singura afina in fiecare briosa, dar puteti pune si mai multe, vor fi si mai bune cu mai multe fructe. Sau daca nu aveti afine, folositi zmeura, mure, coacaze si lista ramane deschisa.

Dati la cuptor pentru 15-20 de minute, dupa care…sa inceapa festinul!

Va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *