Briose cu afine si fulgi de ovaz

Briose cu afine si fulgi de ovaz

Briosele acestea sunt o incantare, doar atat va pot spune. Desi au iesit multe- 11 bucati dolofane- au disparut asa de repede, incat nici nu ne-am dat seama ca le-am avut in meniu😀
Domnul gurmand cel mititel a fost super incantat de ele, deci este o reteta de luat in calcul si cu alte ocazii.

Ingrediente pentru 11 bucati:
2 oua
300 ml smantana
10 linguri cu varf cu fulgi de ovaz
3 linguri cu faina
2-3 lingurite ulei de cocos
2 maini zdravene cu afine

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Bateti spuma albusurile, apoi adaugati galbenusurile si mixati in continuare cateva minute bune pana cand isi dubleaza volumul.

Peste ouale batute spuma adaugati smantana si uleiul de cocos, apoi incepeti si incorporati ingredientele uscate: fulgii de ovaz si faina, omogenizand bine dupa fiecare lingura.

Lasati amestecul deoparte in jur de 10-15 minute, timp in care fulgii de ovaz se vor hidrata, iar compozitia va deveni mai compacta.

La final puneti si afinele si incorporati-le cu o spatula, avand grija sa nu le striviti.

Puneti amestecul in forme pentru briose, de preferinta de silicon si bagati la cuptor pentru 30 de minute.

Lasati-le apoi se se raceasca 5 minute in forma, dupa care scoateti-le pe un gratar si asteptati sa se raceasca inainte de a le servi.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *