Briose cu afine si coacaze

Briose cu afine si coacaze

Ieri m-a lovit asa un chef nebun sa fac briose. Mi-am insirat pe masa toate ingredientele, dar… ce sa vezi? Nu aveam praf de copt. Sa ma duc pana la supermarket, era prea complicat. Trebuia sa ne imbracam, sa il pun pe Matei in marsupiu, sa chemam un taxi ca doar e destul de departe de noi, sa stam la coada la casa… prea mult pentru niste amarate de briose. Pana ajungeam sa le mancam, treceau 3 ceasuri.

Numai ca prea eram pornita pe ele si prea imi statea gandul la niste briose galbene si dragalase. Pentru copil, nu pentru mine😋
Si ce ma gandesc: “daca in loc de faina as pune cus cus, atunci nu mi-ar mai trebui praf de copt”. Trinc…idee… briose cu cus cus😀 Nu am mai facut pana acum, dar au iesit mega, ultra, super bune!

Ingrediente:
2 linguri cu varf cus cus
100 gr branza de vaci
1 ou
un praf de vanilie
cateva afine si coacaze

Incingeti cuptorul la 180 de grade.

Puneti cus cus ul intr-un bol si il acoperiti cu apa fierbinte. Se lasa la hidratat in jur de 5-10 minute.
Eu am folosit cus cus cu granulatie mica, din acela care se pune la hidratat, nu tip paste. Cred ca ar merge si daca folositi cus cus tip paste, dar atunci ar trebui fiert in prealabil.

Intre timp, pregatim celelalte ingrediente.

Branza o maruntim, oul il batem bine cu o furculita sau cu telul, apoi il punem peste branza.

Incorporam si cus cus ul, amestecam bine si adaugam praful de vanilie.

Compozitia astfel obtinuta se pune in forme pentru briose, dupa care punem afine si coacaze din loc in loc. Se baga in cuptorul preincalzit si se lasa in jur de 30-35 de minute sau pana se rumenesc frumos pe deasupra.

Mie mi-au iesit fix cele 3 briose pe care le vedeti in poza. Daca doriti sa faceti mai multe, atunci puteti sa dublati cantitatile.

Pentru aceste briose eu nu am folosit zahar sau alt indulcitor. Evident, pentru copiii de peste 1 an, se poate pune o lingurita de miere deasupra, dupa ce se scot din cuptor sau se mai poate folosi zahar de cocos in momentul prepararii. Acesta se obtine din florile arborelui de cocos si este mult mai sanatos decat cel obisnuit. De retinut, si zaharul se cocos poate fi introdus in alimentatia celor mici abia dupa 1 an.

Acestea fiind spuse, hai sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Sa imi spuneti daca v-a placut, ca la noi a fost bataie pe ele. Data viitoare fac mai multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *