Briose aperitiv

Briose aperitiv

In week-end am fost la Gradina Botanica. O minunatie, o splendoare, lalele inflorite, magnolia senzationala, soare, cald, frumos, copilul… flamand😀
Ne-am asezat pe o bancuta, am deshis gentuta si am scos mandrete de briose aperitiv. Pai nu avea niciun farmec sa le mancam acasa. Asa bunatate de briose se pot servi doar la Gradina Botanica.

Ingrediente:
1 ou
140 gr iaurt( un iaurt mic de 4.5% grasime)
1 lingura faina
1/4 morcov
1/4 patrunjel
4-5 masline
2-3 bastonase ardei kapia
30 gr cascaval
ierburi de Provence

Incingeti cuptorul la 180 de grade.

Morcovul si patrunjelul se spala, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mica.

Ardeiul se curata de seminte si se toaca marunt.

Maslinele se taie cubulete, dupa care se pun 10-15 minute la desarat in apa calda.
Eu prefer sa cumpar masline Kalamata cu samburi si le “operez” eu acasa.

Cascavalul se da pe razatoare sau se taie cubulete. Eu l-am taiat cubulete. Oricum se va topi la cuptor, pana la urma nu are importanta.

Oul se bate ca pentru omleta, se adauga iaurtul si faina, apoi legumele, maslinele si cascavalul.

Condimentati cu ierburile de Provence, puneti compozitia in forme pentru briose si bagati la cuptor 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Sunt senzationale, doar atat va pot spune.
Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *