Biscuiti cu morcovi

Biscuiti cu morcovi

In sfarsit am pregatit si eu biscuiti. Atata mi-am dorit sa fac niste biscuiti, de nu va pot spune. Tot am amanat momentul din diverse motive: ba nu aveam timp, ba nu aveam unt, ba faina era nu stiu cum… Iata ca acuma am avut de toate, asa ca mi-am suflecat manecile si mi-am pus sortul- vorba vine- si m-am apucat de framantat.

Adevarul este ca asa de repede se fac acesti biscuiti, ca nici nu apuca bebe sa ajunga dintr-un colt in altul al camerei si voi deja sunteti cu aluatul gata.
Sa va explic ce si cum.


Ingrediente:
100 gr faina
50 gr unt de la frigider taiat cubulete
1 morcovel dat pe razatoarea mica
100 gr branza de vaci
1 ou
seminte

Se pun intr-un bol faina si untul cubulete. Cu degetele incepeti si maruntiti cubuletele de unt astfel incat sa formati o compozitie ca nisipul.
Amestecati branza cu morcovul dat pe razatoare si turnati peste faina cu unt.
Incepeti acuma si omogenizati bine toate ingredientele pana cand transformati totul intr-o bila mare si frumoasa.

Infasurati aluatul in folie alimentara si lasati la frigider cam 1 ora.

Ce face bebe, a ajuns cumva in capatul bucatariei?

Scoateti aluatul, presarati putina faina pe blatul de lucru si incepeti si intindeti pana cand foaia este groasa cam de 0,5 cm.
Decupati cu forme speciale de biscuiti sau cu un pahar asa cum am facut eu, apoi puneti-i in tava pe hartie de copt.

Ungeti biscuitii cu ou batut, presarati seminte, eu am pus seminte rasnite, apoi bagati-i in cuptorul incins la 190 de grade cam 15 minute sau pana sunt rumeniti frumos.

Nu-i asa ca sunt cei mai rapizi biscuiti din lume? Sa vedeti si ce rapid dispar din farfurie.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *