Biscuiti cu fulgi de ovaz si seminte

Biscuiti cu fulgi de ovaz si seminte

Iubesc fulgii de ovaz si asta cred ca se vede din preparatele pe care le fac. Nu doar ca sunt sanatosi, dar sunt si buni la gust. In plus, mi se pare ca merg aproape in orice: briose, suffle-uri, budinci, piureuri si cred ca data viitoare ii pun in ciorba😀 Glumesc, sper sa nu ajung sa ii pun si in ciorba ca atunci ii bai.

Astazi iar le-a venit randul minunatilor si i-am folosit la niste biscuiti moi si dulci cu banane si seminte.

Ingrediente:
1 banana mare si bine coapta (160 gr. a avut banana folosita de mine)
50 gr. fulgi de ovaz (6-7 linguri rase)
1/2 lingurita chia macinata
1 lingurita nuca macinata
1/2 lingurita seminte de in pentru decor

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Zdrobiti banana cu furculita pana se face piure.
Peste, adaugati toate celelalte ingrediente: fulgii de ovaz, chia macinata si nuca, macinata si ea.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt puneti cu lingurita gramajoare din acest aluat, presarati pe fiecare cateva seminte de in si dati la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Vor fi usor rumeni la exterior si moi la interior.

Sa nu va faceti probleme ca sunt moi in interior, asa trebuie sa arate datorita bananei. In plus, nu are ce sa fie crud. Nu contin ou, faina sau altceva care sa trebuiasca neaparat sa fie copt.

Va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *