Ardei umpluti cu quinoa si legume

Ardei umpluti cu quinoa si legume

Ardeii umpluti cu quinoa si legume sunt vedeta acestei zile la noi pe masa.
Toata lumea cred ca stie sa faca ardei umpluti, nu e nimic sofisticat. Difera doar umplutura. Pot fi ardei umpluti cu carne si legume, cu orez si legume, cu bulgur si legume, cu ciuperci. Variantele sunt numeroase, depinde doar de imaginatia voastra.

Eu am ales sa fac niste ardei umpluti cu quinoa si legume, iar rezultatul a fost spectaculos.

Ingrediente:
4-5 ardei mici
90 grame quinoa
1 ceapa
1 morcov
2-3 fasii de ardei kapia
3 rosii cherry
100 ml bulion de casa
marar si patrunjel frunze pentru aroma
ulei de masline

Prima data ne vom ocupa de quinoa. Aceasta se spala foarte bine sub jet de apa, apoi se lasa la hidratat minimum 2 ore si se fierbe in proportie de 1:2 ( 1 parte quinoa: 2 parti apa) pentru 20 de minute.

Legumele se spala, se curata de coaja si se toaca foarte marunt.

Ardeii se spala si li se scot cotoarele si semintele.

Ceapa, morcovul, ardeiul kapia si rosiile cherry se soteaza 10 minute in ulei de masline amestecat cu apa, se adauga quinoa fiarta si scursa de surplusul apa, apoi se condimenteaza cu marar si frunze de patrunjel.

Cu acest amestec se umplu ardeii si se pun intr-o cratita in picioare. Ar fi bine sa stea in pozitie verticala, altfel umplutura va iesi din ei la fiert. Eventual puteti folosi cotoarele sa faceti din ele capacele. Puneti cotorul ardeiului cu codita in interiorul acestuia, direct in umplututa.

Adaugati in oala, peste ardei, bulionul de casa amestecat cu putina apa, niste frunze de patrunjel cu tot cu codite si lasati la fiert, la foc mic, in jur de 30 de minute.

Cam atat am avut de spus. Astept acum sa imi spuneti voi ce parere aveti.

Pofta buna va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *